diversmarket.ro Web analytics

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe despre cookies click aici

Becurile cu LED – economie de energie și bani!

Posted by Divers 20.08.2021 0 Comment(s) Diverse,

becuri led

Ai nevoie de becuri, dar nu ai idee care sunt cele mai bune tipuri? Nu știi care este diferența clară între becurile economice cu LED și celelalte tipuri de becuri? Afla răspunsurile la aceste întrebări și chiar și mai multe informații în acest articol!

 

Becul, cel care ne luminează casa chiar și atunci când afară e întuneric, a devenit parte integrantă a vieții noastre de zi cu zi. Alegerea celui mai potrivit bec, nu doar din punct de vedere estetic, este foarte importantă. Dacă te gândești să cumperi becuri noi, ar trebui sa te îndrepți spre becuri economice cu LED.

Becurile LED sunt alternativa cea mai bună a celor clasice, cu incandescență, fiind preferate de tot mai mulți utilizatori pentru durata de viață foarte lungă, pentru economia de energie electrică, dar și pentru iluminarea optimă a încăperilor.

De ce să alegem becurile LED în locul becurilor cu halogen?

Unul dintre motivele principale pentru alegerea becurilor cu LED-uri în locul becurilor cu halogen este capacitatea lor de a economisi energie, LED-ul este de departe cea mai inteligentă soluție atunci când vine vorba de becuri. Becurile cu LED pot consuma cu până la 90% mai puțină energie decât halogenii folosind mai puțini wați. În plus, luminile LED au, de asemenea, o durată de viață mult mai lungă decât becurile cu halogen sau cu incandescență. Aceasta înseamnă mai puțină întreținere, deoarece odată montate, acestea vor dura ani de zile.

Deci, mai puțină energie, o putere mai mică și o durată de viață mai lungă sunt egale cu o economie considerabilă de bani atât pentru gospodării, cât și pentru spațiile comerciale. Trecerea la LED-uri ar putea reduce până la 20% din factura de energie.

Cum ajută iluminatul cu LED confortul vizual și starea de bine

Un important beneficiu al becurilor cu LED îl reprezintă faptul ca lumina este confortabilă pentru ochi. Potrivit unui studiu, 74% dintre utilizatori cred că lumina le influențează sănătatea ochilor, iar o treime consideră confortul vizual un criteriu important în alegerea becurilor.

Tehnologia LED oferă o lumină de calitate, confortabilă, fără efecte nedorite asupra vederii. LED-urile de calitate bună nu au fluctuații de intensitate a luminii (nu pâlpâie), emit o lumină eficientă și plăcută ochiului și au un impact pozitiv asupra atmosferei din cameră, care se poate traduce și printr-o stare de spirit mai bună. În același timp, multe LED-uri permit reglarea intensității luminoase, caracteristică care asigură, de asemenea, confortul vizual.

Becurile LED nu conțin mercur sau alte substanțe toxice, nu se încălzesc, ceea ce le face sigure, dar și simplu de utilizat și pot fi reciclate ca și deșeuri electrice. 

Ce determină becurile LED să fie ecologice?

În primul rând, prin utilizarea becurilor cu LED-uri și înlocuirea becurilor incandescente sau CFL vechi, va contribui la reducerea emisiilor de carbon, deoarece acestea consumă mai puțină energie. În al doilea rând, luminile cu LED-uri nu irosesc energie, cum ar fi becurile incandescente, care risipesc energia prin căldura produsă de bec.

De asemenea, așa cum am menționat deja, becurile LED nu conțin metale dăunătoare, cum ar fi plumbul și mercurul, care sunt unele dintre cele mai toxice metale grele cunoscute.

Pentru becurile LED există trei tipuri de culori de lumină.

Fiecare culoare ne afectează în mod diferit. Unele culori ne liniștesc, în timp ce altele ne agită. De aceea un mare avantaj al becurilor LED este că vine în trei tipuri de lumină:

 • Alb cald se potrivește pentru dormitor, living sau camera copilului. Este plăcută și confortabilă - creează un sentiment de relaxare. Cel mai mult se apropie de becul incandescent, produce o lumina caldă galbenă, care poate obosi ochii și adormi. 

 • Lumina albă se aseamănă cu lumina zilei și nu obosește ochii (nu adoarme) și este potrivită pentru lucru sau altă activitate. O poți pune în bucătărie, birou, baie, hol sau în locurile unde nu ajunge lumina zilei. 

 • Alb rece se folosește mai degrabă în spații de lucru, clădiri industriale sau unități medicale decât în confortul casei deoarece creează o atmosferă energizantă.

Rezumatul avantajelor becurilor LED: 

 • Durata lungă de viață

 • Funcționare economică

 • Lumină eficientă

 • Aprindere imediată

 • Rezistență la aprinderi/stingeri dese

 • Posibilitatea de dimmare

 • Posibilitatea diferitelor combinații de culori

 • Rezistență la deteriorare mecanică

 • Ecologice

Cumpără online becuri cu LED!

Te așteptăm pe site cu o gama completă de becuri LED, pentru un iluminat exact așa cum îți dorești, indiferent de spațiul casei tale. Lumina pe care o emană îți oferă putere maximă de concentrare, fiind excelente pentru spații precum baia, bucătăria sau camera de lucru. Așa că începe să pui în coș becurile cu LED pentru casa ta, iar dacă ai nelămuriri în privința vreunui produs, nu ezita să ne ceri sfatul.