diversmarket.ro Web analytics

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe despre cookies click aici

Alegerea unor corpuri de iluminat potrivite - ghid practic

Posted by Divers 26.11.2022 0 Comment(s) Corpuri de iluminat,

Cu un impact urias atat in ceea ce priveste modul in care o incapere se vedere, cat si starea de spirit a locuitorilor, corpurile de iluminat nu pot fi alese la intamplare. Selectia lor trebuie sa beneficieze de atentia cuvenita, avand in vedere ca isi pun intotdeana amprenta asupra atmosferei. Daca va aflati in punctul de a realiza o schimbare la acest nivel, atunci e cazul sa aveti in vedere o documentare adecvata.

 

Totul incepe de la schema de iluminat pe care o realizati. Un proiect de amenajare trebuie sa tina cont neaparat de lumini, in functie de specificul fiecarei camere. Asadar, atat nevoile practice, cati si aspectul decorativ sunt factori care vor influenta orice alegere in acest sens.

 

Este foarte important sa tineti cont de o serie de aspecte atunci cand porniti in cautarea unor corpuri de iluminat. Va stam la dispozitie cu o gama variata de produse, dar si cu sfaturi si recomandari pentru a face alegeri inspirate.

 

Alegerea corpurilor de iluminat, o provocare pentru oricine

 

Desigur ca intentia este de a raspunde cu succes acestei provocari, obtinand rezultate satisfacatoare pe toate planurile. Iata care sunt cateva sfaturi cu care va intampinam pentru a va face munca mai usoara.

 

Intotdeauna tineti cont de cantitatea de lumina naturala de care beneficiaza fiecare incapere. Este important sa gasiti un echilibru optim al luminii, deci nu treceti cu vederea acest aspect. Pentru o camera de zi, living sau bucatarie, e ideal sa existe lumina naturala in cea mai mare parte a zilei. Completarea o va aduce un set potrivit de corpuri de iluminat, dispuse inteligent in camera, in functie de necesitate si zonele de lucru - de exemplu in bucatarie.

 

Neaparat trebuie luati in calcul si factori precum stilul adoptat in locuinta, culorile dominante, respectiv dimensiunea fiecarei incaperi. Numai astfel poate fi proiectat un sistem de iluminare eficient.

 

Raportati-va mereu la inaltimea incaperii pentru care alegeti produsele. Inainte de a va lasa coplesiti de multitudinea de optiuni existente astazi pe piata, excludeti variantele care nu sunt in folosul vostru tinand cont de acest criteriu. Puteti intreba orice designer de interior si va va spune acelasi lucru. De exemplu, un tavan prea jos nu va fi nicidecum avantajat de un candelabru mare. Mai mult decat atat acesta s-ar dovedi un real disconfort atat la nivel vizual, cat si psihic. Mai degraba o solutie in acest sens o constituie aplicele, intrucat acestea sunt minimaliste si nu incarca inutil spatiul.

 

Fara indoiala, dimensiunea camerei este de asemenea un criteriu important de avut ca reper. Cu cat camera este mai mare, cu atat e necesara mai multa lumina. Daca aceasta nu este asigurata suficient natural, atunci completarea cu corpuri de iluminat trebuie sa tina cont si de acest neajuns, pentru a suplimenta necesarul de lumina. De obicei spatiile mai generoase necesita mai multe corpuri de iluminat sau, cel putin, o dispunere inteligenta a acestora. Incepand de la sporturile incastrate si pana la diverse corpuri suspendate, alegerile sunt variate.

 

Asadar, pentru a fi siguri ca luati deciziile potrivite in ceea ce priveste iluminatul intern, orientati-va dupa corpuri de iluminat care sunt in echilibru cu specificul fiecarei incaperi. Va asteptam in magazinul nostru cu modele numeroase, aliniate trendurilor actuale, care va vor cuceri privirile.