diversmarket.ro Web analytics

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe despre cookies click aici

Cum alegi cel mai bun ventilator pentru baie

Posted by Divers 07.03.2018 0 Comment(s)

Cum alegi cel mai bun ventilator pentru baie

Motivele pentru care ar trebui sa ai un ventilator baie instalat in spatiul tau de relaxare si revigorare sunt numeroase. Avantajele pe care le aduce un astfel de echipament tin de crearea atmosferei de relaxare perfecta, de eliminarea aburului si umiditatii in exces, dar si de prevenirea aparitiei igrasiei sau mucegaiului din cauza acestor elemente.

Cum poti sa alegi cel mai bun ventilator baie din gama foarte variata de produse de pe piata? Citind acest articol vei obtine cateva lamuriri cu privire la acest aspect, intrucat iti vom evidentia care sunt cele mai importante criterii de avut in vedere la alegerea unui astfel de echipament.

 

Locul instalarii ventilatorului pentru baie

Este unul din cele mai importante elemente de care trebuie sa tii cont, intrucat categoriile de ventilatoare de baie sunt variate si pot indeplini diverse exigente sau necesitati.

Fiecare baie este diferita, unele dispun de ferestre, iar la altele ventilatia este asigurata doar prin guri de aerisire care duc catre coloana centrala a blocului de apartamente. Indiferent de situatie, poate fi gasita solutia perfecta, intrucat exista modele de ventilator baie care pot fi montate in ferestre, ori care se incadreaza perfect atunci cand sunt instalate pe perete ori in tubulatura.

De locul instalarii ventilatorului va trebui sa tii cont neaparat, pentru a putea alege un model potrivit de ventilator de perete, de ventilator centrifugal pentru tubulatura sau de ventilator axial.

Capacitatea unui ventilator baie

Un al doilea parametru de avut in vedere atunci cand alegi un model de ventilator pentru baia ta este capacitatea acestuia de a recircula aerul din incapere. Pentru majoritatea bailor de apartament, nu va fi nevoie de ventilatoare de capacitate foarte mare, intrucat dimensiunile reduse sau medii ale unei bai de apartament nu necesita o astfel de investitie.

Desigur, capacitatea de ventilare pe care o vei alege va fi influentata in mod direct de dimensiunile pe care le are camera de baie. Cu cat spatiul este mai amplu, cu atat capacitatea ventilatorului va trebui sa fie mai ridicata, pentru ca umiditatea si aburul creat sa fie eliminat in cel mai eficient mod posibil.

Consum si economie la un ventilator baie

Desi majoritatea modelelor de ventilatoare de baie nu prezinta caracteristica unui consum energetic ridicat, va trebui sa tii cont si de acest parametru. Din nou, avand dimensiunile exacte ale baii pentru calculul necesarului de ventilatie, vei alege si modelul potrivit.

Uneori vei fi tentat sa alegi un ventilator de capacitate mai redusa pentru a economisi. Efectul poate fi insa unul invers: un ventilator baie cu o capacitate de ventilatie redusa nu va putea face fata schimburilor frecvente de aer necesare intr-o incapere de dimensiuni mari, consumand mai multa energie pentru a evacua aburul si umiditatea.

Pe de alta parte, alegerea unui ventilator cu o capacitate de ventilatie ridicata este o investitie inutila la o baie de mici dimensiuni. Astfel, pastreaza acel raport optim intre necesitatile proprii, puterea si consumul ventilatorului pentru baie.

Nivelul de zgomot la un ventilator de baie

Inevitabil, in timpul functionarii ventilatorul de baie va produce zgomot. Cu cat baia este de dimensiuni mai mari, cu atat vei avea nevoie si de un ventilator mai puternic, implicit si zgomotul creat va fi la un nivel superior.

Cu toate acestea, gama de ventilatoare de baie pe care ti-o punem la dispozitie in cadrul magazinului online DiversMarket nu depaseste nivelul de toleranta admis pentru zgomotul emis, in conformitate cu standardele europene de fabricatie ale acestor solutii de ventilatie pentru baie.

Alaturi de toate aceste criterii, atunci cand alegi un ventilator baie mai poti avea in vedere si functiile suplimentare sau accesoriile pentru ventilatoarele de baie. Poate ca ti se va parea util din punct de vedere al consumului ca ventilatorul sa functioneze doar in perioada in care detecteaza o prezenta in incapere, motiv pentru care te poti orienta catre un senzor de miscare. De asemenea poate fi util un ventilator cu trepte de functionare ajustabile, unul cu posibilitate de programare ori un ventilator pe care sa il poti porni cu ajutorul unei telecomande.

Indiferent de optiune, gama de produse DiversMarket iti sta la dispozitie, pentru ca relaxarea si confortul sa iti fie asigurate de fiecare data in camera de baie.