diversmarket.ro Web analytics

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe despre cookies click aici

De ce să alegem un bec led

Posted by Divers 09.04.2018 0 Comment(s) Diverse,
Conceptul de bec led a intrat recent în casele oamenilor, ceea ce face acest subiect mai puțin cunoscut. Cu timpul, acesta a luat locul becurilor incadescente și chiar și a celor economice. Ce îl face acest bec led să fie atât de special? Iată cele mai interesante aspect pe care le am aflat despre becurile cu led. 
 
 1. Culoarea unui bec led provine de la un înveliș de fosfor, care este aplicat pe durată fabricării acestuia. În cazul în care acest înveliș nu este aplicat corespunzător, nici eficiența maximă a becului led nu va fi atinsă. 
 2. Becurile led sunt întrebuinațate într-o gamă variată de domenii precum: iluminat stradal, autovehicule, biciclete, televizoare, vitrine. 
 3. Sunt potrivite într-o gamă variată de domenii datorită caracteristicilor sale: mărime compactă, mentenanță facilă, rezistență etc. 
 4. Becurile led nu conțin mercur, având un impact benefic atât asupra mediului, cât și asupra noastră. 
 5. Insectele sunt adesea atrase de lumina produsă de becuri. Această gamă de bec led atrage considerabil mai puține insecte decât orice alt competitor( bec fluorescent, bec incandescent etc.), mai ales dacă optăm pentru un bec led cu lumina albă. 
 6. Becurile led ajută la combaterea bacteriilor într-o masură mai mare decât orice alt bec. Un studiu efectuat la o universitate din SUA arată că vitrinele alimentare iluminate cu led au un risc mai mic de apariție a bacterilor. 
 7. Primul bec led a fost inventat de Nick Holonyak Jr, în 1962, în cadrul companiei General Electric. 
 8. Becurile led funcționează atât la temperaturi reduse, cât și la temperaturi ridicate, spre deosebire de becurile fluorescente care sunt recomandate în cazul temperaturilor foarte scăzute. 
 9. Becurile clasice utilizează mercur, în timp ce becurile led utilizează straturi de nano-cristale, acoperite cu un strat de fosfor. 
 10. N.A.S.A.  a descoperit faptul că lumina led ajută la tratarea rănilor care au loc în spațiu. 
 
Acestea sunt doar câteva despre curiozitățile din spatele unui bec led. DiversMarket îți pune la dispoziție o gamă variată de becuri led, corpuri de iluminat și nu numai. Descoperă lumea DiversMarket. 
  
Etichete: bec led