diversmarket.ro Web analytics

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe despre cookies click aici

O vorbă despre becuri

Posted by Divers 03.04.2018 0 Comment(s)

Inventarea becului a fost, este și va fi una dintre cele mai mari invetii apărute de-a lungul timpului.

 

Primele becuri utile

 

Numele lui Thomas Alva Edison (1847-1931) este cel cu care putem asocia apariția primului bec util. În 1879, continuând să exploreze descoperirile predeceorilor lui, acesta a creat un bec incandescent ce putea fi folosit câteva ore, fără să se ardă, spre deosebire de becuri inventate anterioar, ce se ardeau foarte repede.

 

Prima lampă

 

Un alt inventator timpuriu este Humphry Davy(1778-1829) care a descoperit faptul că un arc carbonic combinat cu electricitate produc lumină. Descoperirile sale nu s-au oprit și, în 1815, acesta a inventat prima lampă utilă care se putea folosi în domeniul minier. Ce o făcea deosebită era faptul că flacără sa interacționa foarte puțin cu exteriorul, ceea ce diminua riscul de explozie. În funcție de cantitatea de gaze prezentă în jurul lămpii, flacăra acesteia se micșora sau se marea. 

 

Cea mai mare fuziune

 

Ani mai târziu, un fizician și chimist britanic pe nume Joseph Swan(1828-1914) a introdus arcul carbonic într-un recipient de sticlă și, astfel, s-a obținut o variantă similară cu cea a becului din zilele noastre. Tot datorită lui, în 1881, a apărut și prima clădire alimentată integral cu energie elecrica și anume, Teatrul Savoy din Londra. În 1883, Thomas Edison și Jospeh Swan și-au unit forțele, dând naștere unei companii numite Edison & Swan United Electric Light Company. În 1892, Edison a fuzionat cu General Electric. 

 

De-a lungul timpului, becurile au îmbrăcat diferite forme, ajungând azi la una dintre cele mai bune forme ale sale, becurile cu led, care sunt economice și, în aceași măsură, protejează și natura. Diversmarket.ro vă pune la dispoziție o gamă variată de becuri cu led, corpuri de iluminat și multe alte tipuri de electrice.