diversmarket.ro Web analytics

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe despre cookies click aici

De ce Proiectorul LED este necesar in orice proiect?

Posted by Divers 01.07.2021 0 Comment(s) Diverse,

Daca te-ai ocupat cu grija de casa ta si de iluminarea de interior, vrei cu siguranta sa ai lumina buna si in exterior, in curte sau gradina. 

Si pentru aceasta nici macar nu e nevoie de o investitie consistenta. E nevoie insa de o analiza a nevoilor asa incat sa stii ce produs e cel mai potrivit pentru tine. Noi optam din start pentru proiectoare LED si ne vom justifica alegerea in randurile urmatoare.

Proiectoare – de la becurile traditionale la cele LED

Motivul pentru care proiectoarele incandescente si fluorescente au inceput sa fie inlocuite tot mai mult de cele care utilizeaza tehnologia LED consta in raportul dintre nivelul de luminozitate si consumul de energie. Astfel, proiectoarele LED contin mai multe LED-uri care sunt alimentate impreuna pentru a genera o anumita cantitate de lumina. Asa se explica atat consumul energetic redus, cat si nivelul mai mare de luminozitate.

De unde vine denumirea? LED este prescurtarea de la Light Emitting Diodes, o componenta electronica ce genereaza lumina atunci cand este strabatuta de un curent electric.

Daca in trecut proiectoarele LED erau foarte scumpe si nici nu excelau la capitolul luminozitate, astazi preturile lor se apropie de cele ale lampilor traditionale. In plus, motivul pentru care tind sa inlocuiasca alte tipuri de proiectoare este nivelul superior de iluminare raportat la consumul de energie electrica.

 

Mai mult, producatorii sustin ca proiectoarele LED sunt cu pana la 80% mai eficiente energetic decat lampile incandescente sau decat cele fluorescente, dar au si o durata mare de viata, care poate ajunge pana la 100.000 de ore de functionare.

Daca esti in cautarea unei solutii de iluminat pentru un spatiu comercial sau curte, proiectoarele LED ar putea sa fie cea mai buna alternativa nu doar pentru consumul redus de energie, ci si pentru ca sunt disponibile intr-o mai mare varietate de temperaturi de culoare.

Avand la baza o tehnologie diferita si mult mai avansată din punct de vedere tehnic decat lampile incandescente, becurile LED ne permit sa selectam temperatura de culoare a luminii pentru a o adapta nevoilor noastre specifice.

Becurile LED sunt disponibile in doua variante de lumina: calda (regasita si sub denumirea de alb cald) si rece (regasit si sub denumirea de alb rece). Cel mai intalnit in cazul spatiilor comerciale este albul rece, ale carui valori trec de 5000K (unde K reprezinta valoarea luminii masurata in grade pe scara Kelvin).

Toate motivele pentru a alege un proiector LED

Consum energetic redus

Un spatiu pus in valoare la cel mai inalt nivel nu inseamna costuri mai mari la factura de electricitate, asa cum ai fi tentat să crezi. De fapt, chiar vei economisi destul de mult.

In primul rand pentru ca sistemele de iluminare LED sunt mai economice decat cele clasice. Al doilea beneficiu este legat de existenta unor sisteme de control care sa reduca intensitatea luminoasa atunci cand senzorul incorporat nu detecteaza miscarea.

Nivel de luminozitate ridicat

Proiectoarele LED sunt preferate in locul variantelor traditionale pentru ca asigura o luminozitate mai buna. De asemenea, poti combina sursa principala de iluminat cu spoturi LED pe sina pentru a evidentia anumite zone de expunere.

Punerea în valoare a spatiilor si produselor

Tehnologia a avansat suficient de mult incat sa-ti ofere solutii practice la toate problemele tale. O lumina bine aleasa nu va crea doar un ambient mai placut, ci va putea pune in valoare orice spatiu.

Aceasta caracteristica a proiectoarelor LED se datoreaza numarului mare de culori de baza ce pot fi combinate pentru obtinerea paletei de efecte cromatice dorite fara a necesita filtre de culoare suplimentare. Astfel, efectele luminoase controlabile permit reglarea fluxului luminos si a scenariului cromatic.

Usurinta in utilizare si intretinere

Majoritatea spoturilor LED ofera posibilitatea de reglare a intensitatii luminii, dar si schimbarea nivelului de luminozitate sau al temperaturii de culoare. Toate astea se pot face foarte simplu, cu ajutorul unui controler extern, deci tehnologia LED nu iti va da batai de cap.

Nici mentenanta nu va fi o problema de care sa te preocupi. Monteaza panouri LED chiar si in locurile mai greu accesibile din spatiul tau comercial, deoarece nu va trebui sa intervii pentru a le schimba prea curand.

Durata mare de viata

Dincolo de reducerea costurilor energetice si de posibilitatea personalizarii oricarui spatiu, proiectoarele LED au o durata mare de functionare. Astfel, desi costul de achizitie este, fara indoiala, mai ridicat decat in cazul altor solutii de iluminat, rezistenta mai mare in timp le transforma in candidatii ideali pentru spatiul tau.

In teorie, potentialul becurilor LED poate ajunge pana la 100.000 de ore, adica 27 de ani de functionare zilnica, daca durata de utilizare este de sapte sau opt ore pe zi.

Protejarea mediului

Daca te preocupa problema protejarii mediului si ai un business eco-friendly, ai un motiv in plus pentru care sa inlocuiesti clasicele becuri: LED-urile conserva energia, nu contin mercur sau alte substante toxice si sunt integral reciclabile.

Mai mult chiar, utilizarea iluminatului LED contribuie la reducerea emisiilor de dioxid de carbon din atmosfera.

Vezi aici toata gama noastra de proiectoare LED.