diversmarket.ro Web analytics

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe despre cookies click aici

Tipuri de doze si cum se instaleaza corect acestea

Posted by Divers 31.05.2022 0 Comment(s)

Oricine poate recunoaste cu usurinta o priza sau un intrerupator, insa nu asta se intampla mereu in cazul dozelor, cele care se afla de fapt in spatele celor dintai mentionate. Practic este vorba despre locul in care sunt adapostite conextiunile de sarma, cele care fac posibila alimentarea diverselor aparate electrice si electronice si a dispozitivelor diverse din locuinte si spatii variate. Altfel spus, dozele sunt accesorii indispensabile in cadrul instalatiilor electrice, regasindu-se astazi intr-o gama suficient de variata pentru a corespunde unor locatii si aplicatii specifice. In acest mod utilizarea curentului electric se realizeaza in mai multa siguranta.

Desigur, instalatia electrica are la baza mai multe structuri, doza fiind una dintre ele. Aceasta din urma mai include si cutia electrica alcatuita din 4 pereti laterali si suporturi de pozitie. Este cea care se pozitioneaza pe peretele unde va fi prinsa priza.

Este foarte important sa alegeti cu grija cele doua componente, pentru a va asigura ca acestea se potrivesc. Eventual, este optim sa le cumparati impreuna. Daca doriti sa va bucurati de optiuni variate si de calitate in aceasta privinta, va asteptam in magazinul nostru Divers Market cu modele diverse.

Tipuri de doze - o clasificare succinta a acestora

Asa cum le regasiti in e-shop-ul nostru, exista doze pentru intrerupator si priza, doze pentru distributie si doze pentru pardoseala. Va recomandam sa alegeti si cadre pentru acestea din acelasi loc, pentru a va asigura de potrivitrea lor.

Dozele destinate intrerupatoarelor si prizelor sunt de mai multe tipuri: tip PT, rigips si ST. Cele de legatura se clasifica in: legatura metalica, legatura PT, ANTIEX, legatura ST, rigips.

Pentru a ne plia pe bugete si preferinte dintre cele mai diferite, va punem la dispozitie produse confectionate de diverse branduri cunoscute pe aceasta nisa, precum ELMARK, GEWISS, TEM, BTICINO, KOPOS, LEGRAND, SCAME si DABLEROM. Puteti stabili impreuna cu electricianul cu care colaborati care dintre acestea se pliaza mai bine pe proiectul vostru. Interesul este ca modelul ales sa corespunda atat ca dimensiuni, cat si in ceea ce priveste standardele individuale. Cele de siguranta se aplica fiecarui model disponibil in magazin.

In situatia in care va orientati dupa doze pentru prize, tineti cont de faptul ca sistemul de fixare poate varia. Astfel, acestea pot fi suruburi sau cu ghiare.

Instalarea dozelor  - sfaturi utile

→ stabiliti o inaltime uniforma pentru instalare: toate prizele dintr-o incapere ar trebui sa fie la aceeasi inaltime, atat pentru confort, cat si pentru un impact estetic adecvat.

→ folositi o banda de referinta pentru rigips-carton: fixarea acesteia va face atasarea dozelor mai facila. Este un ghidaj care va simplifica problema estimarii unei adancimi potrivite pentru montarea dozelor.

→ acordati o atentie sporita la fixare: de preferat este sa mentineti o intensitate usoara a loviturilor de ciocan, acestea fiind perpendiculare pe stift. In caz contrar, exista riscul ca doza sa intre prea adanc in locul destinat.

Din cele mai sus mentionate, puteti deduce faptul ca montarea dozelor nu este o misiune pe care sa o aveti in vedere daca nu aveti experienta necesara. Ideal este sa lasati treaba pe mana unui specialist, a unui electrician autorizat, pentru a avea totodata si siguranta lucrului bunului facut, care se reflecta mai departe in durabilitate. In colaborare cu acesta, puteti face alegerile potrivite vizavi de doze, cadre, dar si alte articole electrice, beneficiind de preturi corect la Divers Market.